Világsztárok fogtak össze az afrikai éhezőkért

 

Világhírű előadóművészek, köztük Lady Gaga, a U2, Justin Bieber, Jay-Z, a The Rolling Stones és Paul McCartney együtt indítottak globális közösségi médiakampányt, hogy segítsenek az Afrika szarvát sújtó nagy szárazság miatt éhezőkön.


Globális közösségi médiakampányt indítottak a zeneipar sztárjai, hogy segítsenek az Afrika szarvát sújtó nagy szárazság miatt éhező sok millió emberen. Több mint 150 sztár - köztük Lady Gaga, a U2, Justin Bieber, Jay-Z, a The Rolling Stones és Paul McCartney - saját Facebook- és Twitter-oldalán sürgette rajongóit adakozásra a térségben élő számtalan éhező család megsegítésére.

Az Im Gonna Be Your Friend (A barátod leszek) elnevezésű, kedden indult adománygyűjtő kampány részletei a www.imgonnabeyourfriend.org honlapon olvashatók. A szájton Bob Marley & The Wailers High Tide or Low Tide című 1973-as videója szerepel egy olyan éhező gyermekeket ábrázoló képsor kíséretében, amelyet az elismert rendező, Kevin Macdonald készített.

Az ENSZ adatai szerint Szomáliában 3,6 millió embert sújt a víz- és élelemhiány, míg az egész régióban - Etiópiát és Kenyát is beleértve - mintegy 12 millió ember került veszélybe.

A kelet-afrikai térségben tomboló szárazság miatt azonnali segítségnyújtásra van szükség: az ENSZ magas szintű találkozót hívott össze a válság megoldására. A nemzetközi szervezet a mezőgazdaság talpraállítását sürgette, és az éhség elleni harcra szólított fel.

Az Im Gonna Be Your Friend kampány a becslések szerint több mint egymilliárd embert mozgósíthat az olyan közösségi médiumok, mint a Universal Music Group, a Yahoo, a Facebook, az AOL, az MSN, a YouTube, a Twitter, valamint a sztárok közreműködésével.

Az adományok mellett a High Tide or Low Tide minden egyes letöltése 1,29 dollárt juttat a Save the Children alapítványnak, amely a kampányból befolyó összegből a térségben élők számára élelmet, ivóvizet és gyógyszert vásárol.

"Hogy ennek véget vessünk, barátokként kell összeállnunk, táplálnunk kell a gyermekeinket és meg kell mentenünk az életüket" - fogalmazott közleményében Rita Marley, Bob Marley özvegye.

 

Lady GaGa elnémult Amy Winhouse halála után

 

Amy örökre megváltoztatta a popzenét", írta Lady Gaga a Twitteren Amy Winehouse július 23-i halálát követően, majd pár nappal később egy tévéműsorban bevallotta, hogy amikor meghallotta a hírt, egy szót sem tudott szólni a felindultságtól egészen másnapig.  "Annyira feldúlt voltam és szomorú, hogy tényleg 48 órán át nem tudtam megszólalni. Sokkot kaptam. "

Az amerikai popdíva a The View című talkshow-ban a sajtó felelősségéről is beszélt, amiért az úgy festi le Winehouse-t, mint aki a saját önpusztításának áldozata.

"A lehető legszerencsétlenebb dolog, hogy a média úgy állítja be a dolgot, hogy tanulni kell Amy halálából. Szerintem Amynek sem kellett volna megtanulnia semmit, hanem a világnak kellett volna vele kedvesebbnek lennie. Mindenki nagyon keményen bánt vele, pedig minden, amit én tudok róla, hogy ő volt a legkedvesebb, legbájosabb nő a világon. "

 

Lady GaGa fótóalbumot ad ki

 

Eddig még sehol sem publikált fotókból ad ki albumot idén november 22-én a sírékony Lady Gaga, amelyhez maga írja az előszót. A 350, a könyvben megtekinthető felvételt Terry Richardson celebfotós-fotósceleb készítette: 2010 augusztusától 2011 februárjáig körülbelül százezer fotót lőtt az énekesnőről -írja a DigitalSpy.

A Lady Gaga című album az ígéretek szerint nemcsak szokatlanul intim pillanatokban mutatja be az énekesnőt (ne pornóra tessenek gondolni, hanem például sminkelés közben, vagy rántottát kavargatva egy másnapos vasárnap reggelen), és legutóbbi albumának készítését is dokumentálja. A kötet kiadója, a Grand Central Books igazgatója szerint az ünnepi szezon leglélegzetelállítóbb, legprovokatívabb, legkeresettebb könyve lesz.

 


 

 

 

Asztali nézet